NYC – part three

Date : April 26, 2008
A few more, from the streets and above the streets. If you are living in NYC you probably don’t own a car because there is not enough space for cars in the city. I think that number of taxis is larger than the number of personal cars. The way to move around the city is the Subway system, it is fast and it is cheap.

…Times Square……Apple store on 5th Avenue…(open 24/7)


…Macy’s dept. store……in memory of 9/11…

…line for the ferry to Statue of Liberty…


… in front of UN…

…in Central Park…
… and yes Squirrels are amazing 😀 …

Comments (16)

Res fantastične fotke. V vseh treh objavah. Ker si jih tako lepo tematsko razporedil predvidevam, da še kakšna objava sledi.

lp

April 26, 2008 - 21:18

Dobre fotke in res zanimivo razporejeno. Kako si pa lahko v UN prišel?

Meni je bilo še tokrat žal, da takrat ko sem bil v NY, še nisem fotkal (98). Mislim, saj fotkal sem itak kot nor s filmskim kompaktom za 40 eur, samo saj veš kaj mislim. Sicer bi sam fotkal večinoma druge stvari (folk jasno), no ampak tudi tej nori arhitekturi se ne bi mogle upreti in bi zagotovo poskušal narest kakšno dobro arhitekturno (prvo v lifeu).

April 26, 2008 - 22:12

Dobre fotke in res zanimivo razporejeno. Kako si pa lahko v UN prišel?

Meni je bilo še tokrat žal, da takrat ko sem bil v NY, še nisem fotkal (98). Mislim, saj fotkal sem itak kot nor s filmskim kompaktom za 40 eur, samo saj veš kaj mislim. Sicer bi sam fotkal večinoma druge stvari (folk jasno), no ampak tudi tej nori arhitekturi se ne bi mogle upreti in bi zagotovo poskušal narest kakšno dobro arhitekturno (prvo v lifeu).

April 26, 2008 - 22:12

david tnx….ja verjetno bo še kaj sledilo ja 😛

peter: UN…hja 😀 malo vez pri diplomatih, ki tam delajo. Prišel sem lahko tudi v ostale dvorane in se vsedel kamor sem zelel 😛 imam ene zanimive fotke 🙂 k smo se pol poslikal kao predsedujoči haha :D…. drugače je res da v UN ne moreš, maš en del za turiste samo tisto je dolgocasno. Za slikanje folka mi pa to ostane za naslednjič ko bom šel v NY :)…. vse se odvija tako hitro, da sem skoz laufal 18ur na dan okol da smo kaj vidli itd itd… in še to sem bolj malo fotkal…za moje pojme.

lp

April 26, 2008 - 22:23

shit, ej! super fotke, lepa reportaža (vsi deli)… sline se mi cedijo. dobro oko, ni kaj 🙂 me wanna! 🙂

April 27, 2008 - 03:03

Hej Juš!

Ja, NYC je preprosto zakon! Tako ogromen je, da mislim, da četudi si tam nekaj mesecev, preprosto še vedno ne vidiš vsega… in ker je tam toliko različnih kultur, ljudi, sosek, življenj, dogodkov… meni je mega, pa čeprav je velikansko in betonsko mesto. Bila že drugič in še se vrnem!

Povej, kdaj pa si bil? 🙂 Jaz sem moj obisk New Yorka zaključila pred tremi dnevi, zdaj pa še malo po San Franciscu okoli “bluzim”. Hehe. Sicer pa, fine fotke! Zanimive perspektive. Res je težko vse naenkrat ujet v objektiv, ker se toliko stvari dogaja vsepovsod, da je težko vsemu sledit in vse zanimivo dojemat, ker se vse odvija tako hitro v tem mestu tisočerih pripetljajev.
Jaz sem šla sicer na turistično turo po UN, ker vez nimam 🙂 ampak so nas spustili v vse dvorane, da smo si podrobno zadevo ogledali, v eni pa je bila celo seja mladih študentov, ki so imeli simulacijo dogajanja v Združenih narodih. V glavnem, resnično full zanimiva zadeva.

April 27, 2008 - 09:26

Na tole se je pa splačalo počakat, res všečne in raznovrstne fotke. Te povsem razumem, da se boš z veseljem še kdaj vrnil.

April 27, 2008 - 10:30

So že drugi povedali in nahvalili.
Res ubijalske!

April 27, 2008 - 11:21

Hude, hude fotke!

April 27, 2008 - 13:28

hehe tnx matjaz 😉

mankica: amm zdaj aprila….od 3-11. Aha torej spustijo tudi turiste 😀 un nam je reku da ponavadi ne 🙂 … no ampak verjetno se niste smeli vsesti na stole 😛 hehe (mal se morm pohvalt)…. sej mogoče kako fotko za foro v prihodnjem postu prilepim…

NY here I come again:P sooon

April 27, 2008 - 16:29

hehe, tut na stole smo se lahk vsedli 🙂 drugača pa, sej ni važn, kaj so rekl al pa ne, UN je nujno treba videt na tak al pa drugačen način, ker gre za res eno neverjetno stvar.

Čestitam za fotke. Jaz niti še nimam časa, da bi kaj izbrala in prilepila na blog, tako da me to čaka, ko se vrnem 🙂

lp iz san francisca 😉

April 27, 2008 - 17:46

vsaka ti čast jušT,res hude slike;)veverice so hude =) uživi

April 30, 2008 - 19:55
Dan

Super fotke!
Lepe linije, svetloba, barve.. kapo dol!

May 9, 2008 - 11:06

zelo zanimive fotografije, predvsem mi izsopajo fotografije na katerih so le taxiji barvni.

Dobra foto zgodba.

June 3, 2008 - 19:28

Hej Juš! Vabim te na ogled moje foto zgodbe iz NY na mojem blogu.
Zares zanimivo, kako ljudje različna mesta različno dojamemo in opazimo različne malenkosti, ki delajo to mesto tako krasno.

June 18, 2008 - 13:39

super fotke, vsec so mi njihove zgodbe in barvna obdelava!

June 20, 2008 - 20:57

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


@